ESKİŞEHİR – KÜTAHYA

Otobüsle

07- 09 Kasım 2024 / Perşembe – Cumartesi

15.500.00

  • İKİ KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI FİYAT (TAKSİT OLANAKLARI)

Ülkemizde modern şehirciliğin en güzel örneği olan Eskişehir ile Evliya Çelebi’nin memleketi, çiniler diyarı güzel Kütahya’da, renklerin dünyasında bir yolculuk…

*Odunpazarı Tarihi Kent Merkezi (Eskişehir) UNESCO Dünya Kültür Mirası adayı [2012]
*Eskişehir 2013 UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti
*Kütahya, “Zanaat ve Halk Sanatları (Crafts and Folk Art)” alanında “Yaratıcı Şehir” unvanını almaya hak kazanmış ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edilmiştir [2017]

TUR PROGRAMI

07 Kasım 2024, Perşembe: KÜTAHYA
Sabah saat 08.30‘da Karşıyaka / Bostanlı Vapur İskelesi yönündeki tramvay durağının arkasındaki durakta, saat 09.00 ‘da ise Alsancak Lozan Meydanı’ndan konuklarımızı alarak hareket ediyoruz.
Kula – Uşak Karayolu üzerinden ilerliyor, yaklaşık 3.5 – 4 saatlik bir yolculukla Kütahya ‘ya ulaşıyoruz. Öğle yemeği molasından sonra Kütahya gezimize başlıyoruz.

Kütahyalı olan Evliya Çelebi’nin kendine özgü üslubuyla “kase ve fincanı ve günagün [türlü türlü] maşraba ve güzeleri [çömlekleri] ve çanak ve tabakları bir diyara mahsus değildir [benzeri görülmemiştir]” diye ballandırarak anlattığı ve dünyadaki ilk “toplu iş sözleşmesi” sayılabilecek “Fincancılar Anlaşması”na konu olan Kütahya’nın meşhur çinilerini görmek ve almak isteyenler için Kütahya Kervansarayı-Çiniciler Çarşısı’na gidiyoruz. Ardından Kütahya sokaklarında gezmeye başlıyoruz. Bibirinden güzel eski evler, Macar özgürlük savaşının önderlerinden Lajos Kossuth’u ve arkadaşlarını 19. yüzyıl ortasında misafir ettiğimiz Kossuth Müzesi (Macar Evi), Germiyan Sokaktaki Şapçızade ve Karaca Konaklarının restore edilmesiyle oluşturulan Kütahya Belediyesi Kent Tarihi Müzesi, Rüstem Paşa Medresesi’ndeki El Sanatları Çarşısı, Ulu Cami / Yıldırım Beyazıd Camii göreceğimiz yerler arasında…

Zamanımız elverdiğince; Aizanoi Antik Kenti buluntusu olan Amazonlar lahdine de ev sahipliği yapan Umur bin Savcı / Vecidiye Medresesindeki Arkeoloji Müzesi, Germiyan Beyi 2. Yakup Çelebiʼnin yaptırdığı külliyenin türbe ve imaret bölümündeki Çini Müzesi, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı bünyesindeki eski uçak hangarından dönüştürülmüş Anadolu Kültür Sanat ve Arkeoloji Müzesi Kütahya’daki diğer duraklarımız olacak. Akşam yemeği ve konaklama Kütahya’da.

08 Kasım 2024, Cuma: KÜTAHYA – ESKİŞEHİR
Sabah kahvaltısı sonrasında Eskişehir’e hareket ediyoruz. Yaklaşık 1.5 saatlik bir yolculuk sonrasında Eskisehir’deyiz. Gezimize hemen başlamak istiyoruz. Anadolu içinden böylesine modern bir kentin çıkışına hayran oluyor, değişim ve gelişim seyrine tanık oluyoruz. Eskişehir özellikle park düzenlemeleriyle de örnek kent kabul ediliyor. Eski Anadolu Evlerinin örnekleri ile restore edilen Odun Pazarı, Kurşunlu Külliyesi, Atlıhan Pazarı, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Demiryolu Müzesi ve 1961 yılında Cemal Gürsel’in talimatıyla ve Türk Mühendislerin çabaları ile yapılan ilk Türk arabası “Devrim”i görüyoruz. Akşamüzeri Porsuk Çayı üzerinde bir tekne gezintisi yapmak istiyoruz. Günün sonunda, akşam yemeği ve konaklama için otelimize yerleşiyoruz.

09 Kasım 2024, Cumartesi: ESKİŞEHİR
Sabah kahvaltısı sonrasında Eskişehir gezimize devam ediyoruz. Açık olursa Kurşunlu Camii Külliyesi içindeki Lületaşı Müzesini geziyoruz. Beyaz Lületaşı dünya üzerinde çıkarıldığı tek bölge olması nedeniyle, Eskişehir’in simgesi haline gelmiş bir madendir.

Öğlende ünlü çi-böreğin tadına bakıyoruz. Gün içinde Eskişehir’in önde gelen parklarınız gezmek istiyoruz. Örneğin “Kent Park”; 200.000 metre kare alan üzerinde kurulu parkta gezi rotaları, restoranlar, anıtlar ve heykeller var. Havuzların yanı sıra yapay plajlarda yapılmış… Bir diğer önemli park ise Kütahya yolu üzerindeki “Sazoba Bilim ve Kültür Sanat Parkı”. Burada Kristof Kolomb’u Amerika’ya götüren gemi “Santa Maria”nın birebir kopyasını görüyoruz. Park içinde gölet, masal şatosu, bilim merkezi, uzay evi, anfi tiyatro, oyun gurupları, gezi alanları ve restoranlar da bulunuyor. Arzu edilirse Parkın içinde mini trenle bir tur atabiliriz. Geç öğleden sonra Eskişehir ile vedalaşarak İzmir’e geri dönüyoruz…

TUR FİYATI

Konaklama Taksit Olanakları
İki kişilik odada kişi başı 15.500,- TL
Tek kişilik oda fiyat farkı 3.000,- TL
2-6 yaş çocuk fiyatı  5.000,- TL
7-11 yaş çocuk fiyatı  10.000,- TL

Çocuk indirimleri iki büyük yanında kalınırsa geçerlidir.

İNDİRİM: Nakit ve banka yolu ile yapılan ödemelerde kişi başı: 500,- TL
TAKSİT: T. İş Bankası, Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası Kredi Kartlarına vade farksız taksit yapılabilir

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER
 Kişi sayısına uygun araçla ulaşım
 Kütahya’da (1) gece – Eskişehir’de (1) gece 3-4* otellerde yarım pansiyon konaklama
 Otellerdeki sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri
 Rehberlik
 3 gün boyunca programdaki turlar
 Seyahat sigortası.

FİYATA DAHİL OLMAYANLAR
 Yollarda alınan yemekler (İlk gün yolda sabah kahvaltısı, 3 öğle yemeği – son gün yolculuk esnasındaki akşam yemeği )
 Tüm yemeklerdeki içecekler
 Ekstra olarak yapılabilecek porsuk üzerindeki tekne gezisi, müze ve ören yeri giriş ücretleri.
 Ekstra harcamalarınız

NOTLAR
 Turlarımız tek araçla sınırlıdır. Tur aracının büyüklüğü katılımcı sayısına göre belirlenir.
 Rezervasyon tur ödemesi yapılınca kesinleşir.
 Araçta koltuk numarası kesin rezervasyon sırasına göre verilir ve gezi boyunca aynı kalır.
 Müze ve ören yeri girişleri için bir yıl geçerli olan MÜZEKART almanızı öneririz.
 Resmi müzelerde 65 yaş üstü ücretsizdir, özel müze girişleri ise ücretlidir.
 Müzeler ve Ören yerlerinin açık-kapalı olmaları acentemizce önceden kontrol edilse de bazen beklenmedik durumlarla karşılaşılabilmektedir.
 Hava durumuna uygun giysiler ve rahat yürüyebileceğiniz ayakkabılar getirmenizi tavsiye ederiz.
 Acentemiz zorunlu durumlarda tur programında değişiklik yapabilir.

SEYAHAT SİGORTASI
 Turlarımıza katılan yolcular 1618 sayılı yasa gereği sigortalanır.
 Seyahat sigortası sadece ani gelişen (akut) rahatsızlıkları, kaza vb. kapsar. Kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamı dışındadır.
 Salgın hastalıklar ve doğal felaketler sigorta kapsamı dışındadır.
 Ayrıntılar poliçe üzerinde yazmakta olup, dilerseniz inceleyebilirsiniz.
 Ani durumlarda seyahat sigortasından nasıl yararlanacağınızı tur rehberinden öğrenebilir veya acentemizi arayarak bilgi alabilirsiniz.
 Seyahat sigortanızın geçerli olabilmesi için tur sözleşmesini okuyup imzalamanız ve kimlik bilgilerini acentemize kaydettirmeniz gereklidir.

İPTAL KOŞULLARI
 Tur çıkış tarihinden 30 gün öncesine kadar yapılan iptallerde kesintisiz geri ödeme yapılır.
 Tur tarihine 30 günden daha kısa süre kaldığında, tur ücretinin iade edilmesi grup uçak bileti için yerinize katılımcı bulunması halinde mümkündür.
 Herhangi bir nedenle daha sonra yapılan iptallerde veya tura gelinmediğinde sözleşme koşulları ve sigorta kuralları geçerlidir.
 Acentemiz elde olmayan nedenlerle turu iptal etmek zorunda kalırsa ödemeler iade edilir.

Rezervasyon Formu

Rezervasyon Formu

Bu bir ön rezervasyon formudur. Lütfen telefonla teyit alınız!


İlginizi Çekebilecek Diğer Turlar

CEZAYİR

30 Mart - 07 Nisan 2025, 8 Gece & 9 Gün
Acente Satışı
Akdeniz’in mavi suları ile Sahra Çölü arasında kalan bir coğrafya, büyük bir kültürel miras ve büyüleyici manzaralar…

2 KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI: 3.200 USD
3.200.00

PERU – BOLİVYA

01 - 12 (+1) Şubat 2025 / 12 Gece & 13 Gün
Macchu Picchu'yu görmek ister misiniz?
Ebrulitur operasyonuyla görkemli bir tur programı! Tüm turlar, girişler, iç hat uçuşları, tekne ve tren yolculukları ile yemekler dahil....

2 KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI: 4.500 $ + UÇAK BİLETİ
4.500.00

BURSA – İZNİK

06 – 08 Aralık 2024, Cuma - Pazar
Bir dünya mirası!
Dünya Kültür Mirası olan bir çevrede , Osmanlı İmparatorluğunun Doğuşu temasıyla; Yeşil Bursa, Cumalıkızık, Müze gibi İznik, Mudanya ve Trilye

2 KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI: 17.500 TL (Taksit olanakları)
17.500.00

KEMERALTI TARİH TURU

01 Aralık 2024, Pazar
Tarihçi Erkan Serçe Danışmanlığında
İzmir Tarihi hakkında birçok eser yazmış olan değerli bir tarihçi ile Kemeraltı'nda yüzlerce yılın hatırasına, kent belleğine yolculuk...
800.00
error: Content is protected !!