F A S

Uçuşlar: İzmir / İzmir

09 – 16 Kasım 2024 / 7 Gece & 8 Gün

1.700.00

  • İKİ KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI

Okyanusu kucaklayan sahilleri,
Atlas Dağları, Sahra Çölü ve renkli kültürüyle masmavi bir
GÖKYÜZÜ ÜLKESİ

Kuzey Afrika’nın en batı ucunda, Atlantik Okyanusu kıyısında bulunan Fas, aynı zamanda Sahra Çölünü de kucaklar. Özgün senteziyle iki kıtanın kültürünü kaynaştıran bir köprü gibidir. Akdeniz serinliğinden Sahra Çölü’nün sıcaklarına kadar uzanan coğrafyasında, zengin bir doğal çeşitlilik ve etkileyici bir kültürel renklilik sergiler…

TUR PROGRAMI

09 Kasım 2024, Cumartesi: İZMİR > İSTANBUL > MARAKEŞ
Izmir Adnan Menderes Hava Limanında buluşarak, sabah saat 06.00 ‘da İstanbul’a uçuyoruz. İstanbul Hava Alanı Dış Hatlar gidiş terminalinde,11.45 ‘de bagaj, bilet ve biniş işlemlerinin ardından, Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Marakeş uçuşumuz başlıyor.

Yerel saat ile 15.15‘de Marakeş’deyiz. Pasaport – gümrük kontrolleri sonrasında aracımıza binerek havalimanından ayrılıyoruz. 1900’lerin başından itibaren özellikle Fransız olmak üzere pek çok Avrupa’lı modacı, sanatçı, müzisyen ve maceracının gözde mekânlarından olan Marakeş’de Fas mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Koutoubia Camiini görüyor, Jmaa el Fna meydanında geziyoruz. Bu meydan Afrika’nın tüm renklerini buluşturan, sokak gösterileri, yılan oynatıcıları, haşlanmış salyongoz satıcıları ve açık hava restoranları ile bir film platosunu andıran ilginç bir yerdir. Turumuzun ardından Marakeş’teki otelimize transfer ve serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

10 Kasım 2024, Pazar: MARAKEŞ – ESSAOUIRA – MARAKEŞ
Sabah kahvaltımızı otelde aldıktan sonra Essaouira’ya gitmek için hareket ediyoruz. Fas’ın Argan ağaçlarının en yoğun olduğu bu bölgede, ilk olarak Argan Yağı Kooperatifini ziyaret ediyor ve Argan Yağı hakkında bilgiler alıyoruz. Ardından Atlas Okyanusu kıyısında yer alan Essaouira şehrine gidiyoruz. Bize eski Bodrum’u anımsatan, dünyaca ünlü eski Portekiz şehri. Unesco tarafından ‘’Dünya Mirası’’ olarak ilan edilen Essaoira, Atlas okyanusu kıyısında bir balıkçı limanı, sanat ve kültürün iç içe geçtiği bir sahil kasabası olmasının yanı sıra Orson Welles’in Othello’su ve son dönemde çok izlenen Game of Thrones adlı dizi gibi pek çok yapıma sahne olmuştur. Şehrin kalesi, balıkçı limanı ve eski Roma kentlerinden uyarlanarak inşa edilen Medina görülecek yerler arasında. Gezmeye doyamayacağınız daracık labirent sokaklarda keyifli alışverişler yapabilirsiniz. Turumuzun ardından Marakeş’teki otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

11 Kasım 2024, Pazartesi: MAJORELLE BAHÇESİ – BAHİA SARAYI – FİLM STÜDYOLARI – AIT BENHADDOU – OUARZAZATE
Otelde alacağımız kahvaltının ardından, Marakeş’in en güzel yerlerinden biri olan Majorelle Bahçesi’ne gidiyoruz. Fransız mobilya tasarımcısı ve ressam Jaques Majorelle tarafından kurulan ve ünlü modacı Yves Saint Laurent tarafından bugünkü şekline kavuşturulan bahçe, Fas’ta modern mimarinin önemli örneklerinden biridir. Daha sonra çinilerle süslü Bahia Sarayı’nı görüp Ouarzazate’e hareket edeceğiz.

Ouarzazate’e ulaşmadan önce; Çağrı, Nil’in Mücevheri, Mumya, Gladyatör, Büyük İskender, Babil gibi pek çok Hollywood filminin çekildiği stüdyoları görüyor, ünlü fenomen “Game of Thrones” için de plato olarak kullanılmış olan göz alıcı Ait Benhaddou’ya gidiyoruz. Sonra da Brad Pitt, Cate Blanchett, Martin Scorsese ve daha birçok yıldızı misafir etmiş olan Ouarzazate şehrindeki otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

12 Kasim 2024, Salı: OUARZAZATE – SAHRA ÇÖLÜ
Otelde alacağımız kahvaltının ardından Tinghir üzeri Sahra Çölü’ne doğru yola çıkıyoruz. Günümüz bir yol hikâyesi kıvamında geçecek. Yol boyunca bir tarafta çöl diğer tarafta Atlas dağları uzanacak. Su kanalları, Todra vadisi, M’gouna (gül şehri) uğrayacağımız yerler arasında. Yolun sonunda, Çölde konaklama yapacağımız kampa gidip yerleşiyoruz. Kum tepelerine hakim çöl tesisinde muhteşem günbatımını izliyoruz. Akşam yemeğinin ardından gökyüzünü aydınlatan yıldızlar altında otantik bir gece yaşıyoruz. Sabah gün doğumunu kaçırmamanızı özellikle öneririz. Bu gece konaklama çöl kampında.

13 Kasım 2024, Çarşamba: SAHRA ÇÖLÜ – MIDELT – IFRANE – FES
Otelde sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra Fes’e doğru yola çıkıyoruz. Muhteşem Ziz Vadisi’nde vereceğimiz fotoğraf molasının ardından yolumuz üzerindeki Midelt Kasabası’nda yerel bir restoranda öğle yemeği alacağız. Yolumuza devamla Atlas dağlarında bulunan İfrane’ye hareket ediyoruz. Fas’ın İsviçre’si olarak anılan Ifrane, kayak merkezi ve İsviçre tarzı mimarisi ile dikkat çekici turistik bir merkezdir. Burada vereceğimiz kahve molasından sonra Fes’e yolculuğumuz devam edecek. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde (Fes)

14 Kasim 2024, Perşembe: FES – ŞAFŞAVAN
Otelde alacağımız kahvaltının ardından, Fes turu için hareket ediyoruz. Fes’te kraliyet sarayının anıtsal kapısı Bab-el Makhzen ve onu çevreleyen Yahudi mahallesi Mellah’ta yürüyerek geziyoruz. Sonra Medina turuna başlıyoruz; Attarine Medresesi, Karaouine Üniversitesi, Nejarine Meydanı, Fas’a özel takı ve bakır eşyaların satıldığı çarşı, dünyanın en iyi seramik işçiliğinin yapıldığı atölyeler ve Fes Irmağı yakınına kurulmuş, günümüzde geleneksel yöntemle deri işlemeyi sürdüren tabakhane göreceğimiz yerler arasında…

Geleneksel nane çayı molası sonrasında Mavi Şehir Şafşavan’a gidiyoruz. Bir labirenti andıran masmavi sokaklar arasında yürüyor, kenti keşfediyoruz. Turun sonunda biraz serbest zaman veriyoruz. Dileyen alış veriş yapabilir, bir yerde kahve içebilir veya daha detaylı fotoğraf çekmek için dolaşmaya devam edebilir. Rehberimizin belirteceği saatte yeniden buluşuyoruz. Sonra da akşam yemeği ve konaklama için Şafsavan’daki otelimize gidiyoruz.

15 Kasım 2024, Cuma: ŞAFŞAVAN – RABAT – CASABLANCA
Otelde alacağımız kahvaltının ardından ülkenin başkenti Rabat’a hareket ediyoruz. Okaliptüs ve Portekiz mantar ağacı ormanı ile çevrili Rabat, Bou Regreg ırmağının kıyısında yer alır. Sürgündeki kral dönüşünü bu şehirden ilan ettiğinden beri ülkenin başkentidir. Rabat’ta Kasbah Oudaya, Hasan Kulesi ve 5.Muhammed Mozolesi’ni ziyaret ediyoruz.

Sonra bir zamanlar bölgede kurulan korsan cumhuriyetine de başkentlik yapmış olan bu şehirden ayrılarak Casablanka’ya gidiyoruz. 2. Dünya savaşında tarafların görüşmelerine ve çok yoğun casusluk faaliyetlerine ev sahipliği yapmış olan Casablanca,“Bir daha çal Sam” sözleriyle hatırlanan Hollywood filmiyle epey dikkati çekmiştir. Günümüzde Afrika’nın ve ülkenin en büyük limanlarından birine sahip bir sanayi şehridir. Bugün (panoramik olarak) göreceğimiz yerler; Muhammed V. Meydanı, Casablanca filminin çekildiği mekandan esinlenerek yapılan Rick’s Cafe, Hasan II Camii, modern şehrin en hareketli caddelerinden Anfa ve Zerktouni Bulvarı ile cıvıl cıvıl kordon boyu ve Corniche’yi sayabiliriz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

16 Kasım 2024, Cumartesi: CASABLANCA – İSTANBUL
Otelde alacağımız kahvaltının ardından serbest zaman veriyoruz. Saat 13 .30 da havalimanına gidiyoruz. Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile 16.45 ‘de İstanbul’a uçuyoruz. Varış saati: 23.25 ‘de. İzmir uçuşumuz ise 02.00’de.

TUR FİYATI

Iki kişilik odada kişi başı : 1.700,- €
Tek kişilik oda fiyat farkı : 290,- €

Not: Program en az 15 kişi için planlanmıştır.

TUR FİYATINA DAHİL OLAN HİZMETLER
 İzmir / İstanbul (IST) – Marakeş (RAK) – Casablanka (CMN) – İstanbul (IST) Türk Hava Yolları ile ekonomi sınıf uçak bileti
 Havalimanı vergileri
 Alan-otel-alan transferleri
 Turist şehir vergileri
 4* Labranda Targa veya Blue Sea Printemps Marekeş’de 2 gece yarım pansiyon konaklama
 4* Ouarzazate Riad Maktoub veya Karam Palace Hotel’de 1 gece yarım pansiyon konaklama
 Sahra Çölü Kasbah Tombouchtou veya Kasbah El Janoub 1 gece yarım pansiyon konaklama
 5* 5* Fes Parc Palace Hotel vb. 1 gece yarım pansiyon konaklama
 4* Şafşavan Parador veya Vancii Hotel’de 1 gece yarım pansiyon konaklama
 4* Casablanca Mogador Marina veya Oum Palace Hotel’de bir gece yarım pansiyon konaklama
 Belirtilen otellerde 7 adet sabah kahvaltısı & 7 adet akşam yemeği
 Casablanca Şehir Turu
 Rabat Şehir Turu
 Şafşavan Şehir Turu
 Fes Şehir Turu
 Film Stüdyoları Turu (giriş ücreti hariç)
 Aid Benhaddou Turu
 Marakeş Şehir Turu
 Majorelle Bahçe Turu (giriş ücreti hariç)
 Türsab zorunlu ve Seyahat sağlık sigortası
 Türkçe Rehberlik hizmeti

FİYATA DAHİL OLMAYANLAR
 Yurt dışı çıkış harcı bedeli (500,- TL )
 Öğle yemekleri
 Çölde Deve Safari ( 25 € )
 Majorelle Bahçesi giriş ücreti (17 €)
 Bahia Sarayı giriş ücreti (10 €)
 Atlas Film Stüdyoları giriş ücreti (8 €)
 Fes Medrese giriş ücreti (3 €)
 Akşam yemekli Chez Ali Fantasia Show (60,- €)
 Marakeş Fayton Turu (10 €)
 Müze ve ören yeri giriş ücretleri
 Her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları
 Akşam yemeklerinde alınacak su dahil tüm içecekler

UÇUŞ DETAYLARI
TK2353 Y 09NOV 6 ADBIST 06:00 07:20
TK 619 Y 09NOV 6 ISTRAK 11:45 15:15

TK 618 Y 16NOV 6 CMNIST 16:45 23:25
TK2354 Y 17NOV 7 ISTADB 02:00 03:15

VİZE
 T.C Vatandaşları için vize uygulaması yoktur. Seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport gereklidir.
 T.C. Yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri (uzatma kabul edilmiyor) gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
 Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acentemiz sorumlu olmayacaktır.
 Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
 18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan en az biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

NOTLAR :
 Otellerin giriş saatleri 15:00 – 17:00 arası / Çıkış saatleri 10:00 – 12:00 arasındadır.
 Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.
 *işareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.
 Fas turumuzda dikkat edilmesi gereken hususlar; erkeklerin şort giymemesi, Bayanları askılı giysi , mini etek, tayt ve short giymemesi, Cami ziyareti için uzun kollu hırka ve başörtüsü bulundurulması gereklidir.
 Ülkede para birimi Fas dirhemi (MAD) olup 1 € yaklaşık 10 dirheme denk gelir. Döviz bozdurmak için Euro veya USD bulundurmanızı tavsiye ederiz. Ülkede Türk lirası geçerli değildir.
 Fas Krallığı lokal saat dilimi GMT+1 olup, Türkiye ile arasında ( -2 saat ) fark vardır. Bazı dönemlerde bu fark 3 saate çıkabilmektedir.
 Şafşavan ve Ourzazate bölgeleri butik bir bölge olduğu için sezon yoğunluğuna göre 3* Otel verilebilir.
 Turumuzu alan misafirlerimiz bunu bilerek satın aldığı kabul edilir.

YEME İÇME – ALIŞVERİŞ TAVSİYELERİ

 Fas’a özgü nane çayını denemelisiniz.
 Harira çorbası- Izgara çöp şiş veya güveç , Menşui (Kuzu Tandır) veya Tanjia (Testi kebabı) denemelisiniz.
 Dilerseniz değerli fosil parçaları, gül suyu ve gül esanslı kozmetik ürünler ile otantik berberi kilimler alabilirsiniz.
 Jmaa el Fna meydanında taze sıkılmış meyve sularının tadına bakmalısınız.
 Fas usülü kuskus veya Tagine yemeğini (etli veya tavuklu güveç) denemelisiniz.
 Dilerseniz Fas’a özgü baharatlar, aktar ürünleri ve hasır ve deri çantalar alabilirsiniz.
 Midelt’de Alabalık ve elmalı turta deneyebilir, hurma satın alabilirsiniz.

 

Rezervasyon Formu

Rezervasyon Formu

Bu bir ön rezervasyon formudur. Lütfen telefonla teyit alınız!


İlginizi Çekebilecek Diğer Turlar

PERU – BOLİVYA

18 Şubat- 02 (+1) Mart 2025 / 12 Gece & 13 Gün
İç hat uçuşlar, tüm turlar, tekne ve tren yolculukları, yemekler, girişler dahil
Ebrulitur operasyonuyla görkemli bir tur programı! Tüm turlar, girişler, iç hat uçuşları, tekne ve tren yolculukları ile yemekler dahil....

2 KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI: 4.500 $ + UÇAK BİLETİ
4.500.00

HRISTIYAN DUNYASINDA EFES

22 Aralık 2024, Pazar
Ark. Nezih Aytaçlar Danışmanlığında
Noel yaklaşırken, Hristiyan inanç dünyasının şekillenmesinde büyük bir ağırlığı olan Efes'i, o yönüyle görmeye gidiyoruz...
1.500.00

ANTİK MISIR

16 - 23 Kasım 2024, 7 Gece - 8 Gün
Özel Uçakla İzmir > Luksor – Aswan > Kahire - İskenderiye > İzmir
Özel uçakla, görkemli bir Antik Mısır seyahati hazırladık. Uçuşlar, turlar, yemekler ve girişler dahil !

2 KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI: 2.550 USD (Taksit olanakları)
2.550.00

ANKARA – GORDİON

15 -17 Kasım 2024, Cuma - Pazar
Ark. Nezih Aytaçlar Danışmanlığında
Cumhuriyet’in 100. Yılında, “Ankyra” dan günümüze, Frig Başkenti Gordion ve Selçuklu'nun gözdesi Sivrihisar!

2 KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI: 8.000 TL + UÇAK BİLETİ (Taksit olanakları)
8.000.00
error: Content is protected !!