Yusuf Küçük Rehberliğinde
01 Mart 2025, Cumartesi
Yusuf Küçük Rehberliğinde
Sabah saat 07.30’da Karşıyaka/ Bostanlı İskelesi yönündeki Havaş Durağında, Saat 07.50’de Alsancak/ Lozan Meydanı’nda gezginlerimizle buluşarak yola çıkıyoruz. Bafa gölü istikametinde ilerlerken Pınarcık Köyünde mola veriyoruz. Pınarcık, Bafa Gölü’nün yanı başında, güneydoğusunda, 30-40 haneden oluşan yeşillikler içinde şirin bir yerleşim.
Moladan sonra yürüyüşümüz başlıyor. Bugün, olağanüstü bir coğrafyada yaklaşık 6 km yürümeyi planlıyoruz. Anemonlar, papatyalar, çiriş otları, yabani orkideler, katır tırnakları, böcekler, kelebekler arasında bahara merhaba diyeceğiz.
Latmos, Antik Dönem’de Ege Denizi’nin bir körfezi ve önemli bir limanken, teknelerle işlenmiş mermer ihraç edildiğini biliyoruz. Ancak Büyük Menderes Nehri’nin getirdiği alüvyonlar, körfezi bir göl haline dönüştürmüş.
Belen tepesine ulaştığımızda, Antik dönemin taş ocağı kalıntılarını göreceğiz. Didyma’daki Apollon Tapınağı’na götürülmek üzere, etraftaki dağlarda işlenen antik sütün hazırlık taşları, Belen Tepe’de bulunan ve o dönemde Miletos’un liman kasabası olan İoniapolis limanından götürülmekteydi. Pınarcık’ın göl kenarındaki sayfiye yeri olan Çayır’ın kıyısındaki Belen Tepesi’nin olduğu yerde, Antik dönem İoniapolis limanı sular altında kalmış olsa da, sular çekildiğinde yerleşimlere ait kalıntılar ortaya çıkar.
Beşparmak Dağları’nın gölden en güzel görüldüğü yer olan Çayır, aynı zamanda etrafındaki sazlıklarda yüzlerce kuş türünü barındırır. Çayır’da kuş gözlem alanları, çevreye yayılmış binlerce yıllık antik sütun kasnakları, antik dönem kalesi ve manastırı, yürüyüş yolları bulunur. Bitki türleri ve yaban hayatı da çok zengindir.
Bafa’da ilginç doğal ve kültürel değerler arasında doyumsuz bir yürüyüş yapıyoruz. Akşam saatlerinde İzmir’de olmayı planlıyoruz.
FİYATA DAHİL OLANLAR: Ulaşım, rehberlik
FİYATA DAHİL OLMAYANLAR: Sabah kahvaltısı, öğle yemeği için kumanya ve yeterli su almayı unutmayınız.
TUR HAKKINDA:
Bu turumuz, Beşparmak Dağlarının kayalık ve ağaçlı coğrafyasında yaklaşık 6 km lik, orta zorlukta bir yürüyüştür.
Diz, ayak, yürüme sorunu olan misafirlerimize uygun değildir.
“Zorlanırsam köyde kalır beklerim ” deme şansınız maalesef yoktur. Zaman zaman ıssız bir bölgede yürünmektedir.
Yürüyüşe uygun giysilerle gelmenizi, güneş gözlüğü, şapka, boynunuza sarabileceğiniz pamuklu bir örtü getirmenizi tavsiye ederiz.
Öğle yemeğimizi doğada yiyeceğimiz için yanınızda kumanya (yiyecek, içecek vb) ve su getirmeyi unutmayın.
NOTLAR:
Turlarımıza katılım tek araçla sınırlıdır.
Araç büyüklüğü kişi sayısına göre ayarlanır.
Araç düzenlemeleri nedeniyle erken rezervasyon yaptırmanızı rica ederiz.
Rezervasyon ücret ödenince kesinleşir. Günübirlik turlarda koltuk numarası verilmez
Tura son kayıt tarihi, 21 Şubat 2025 Cuma günüdür.
Acentemiz zorunlu durumlarda program değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
İPTAL KOŞULLARI:
Tura son kayıt tarihine kadar yapılan iptallerde ücret iade edilir.
Daha sonra iptal istenir veya tur sabahı gelinmez ise ücret iadesi söz konusu değildir.
Şiddetli hava durumu, rehber rahatsızlanması vb. gibi olağanüstü nedenlerle acentemiz turu iptal etmek zorunda kalırsa, ücretler kesintisiz olarak iade edilir.