MISIR SÖYLEŞİLERİ / Akhenaten ve Tutankhamun

Online Seminer (Ücretsiz)

09 Ocak 2025, Perşembe / Saat: 20.30

00.00

Doç. Dr. M. Nezih AYTAÇLAR
Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi

Tarih: 09 Ocak 2025, Perşembe
Saat: 20.30

Daha önce ilan ettiğimiz gibi, Ebruli Turizm, 25 Ocak – 01 Şubat 2025 tarihleri arasında, özel uçakla görkemli bir Mısır Turu yapmaya hazırlanıyor. Tur tarihi yaklaşırken, konuklarımız ve meraklılar için bir seminer hazırladık. Kısmen ön bilgilendirme, kısmen özel bir kesit üzerinde yoğunlaşacak olan söyleşiyi Ark. Doç. Dr.Nezih Aytaçlar hazırladı.

Paleolitik Çağ bulgularına kadar gerilere uzanan Mısır Arkeolojisi sayesinde, Nil Vadisinde yaklaşık 12.000 yıldan bu yana insan faaliyeti olduğu belgelemiştir. Antik Çağ Mısır Tarihi boyunca, 30 Hanedan, 190 Kral hüküm sürmüştür. M.Ö. 3200 lerden M.S.343 yılına kadar, doğudan batıya etkileri hala tartışılan, binlerce yıllık büyük bir uygarlık söz konusudur…

Bu seminerimizde “Akhenaten ve Tutankhomun”a yoğunlaşacağız. Normal koşullarda ihtişamlı Mısır tarihinin iki sönük karakteri olarak kalacak olan bir baba ve oğulun, günümüzde bu alanın en tanınan simaları olmayı nasıl başardıklarını tartışacağız…

ÖZET:

Yeni krallık döneminde Mısır’ın başkenti Teb ve onun en önemli tanrısı Amun / Amon idi. Firavunlar halkla tanrı arasında aracı oldukları için isimleri de bu tanrıya göndermeler içerirdi. Babasının adaşı olan Amontotep’in adı da “Amon’u Memnun Eden” anlamına geliyordu. IV. Amontotep, tahta geçtikten sonra yavaş yavaş diğer bir tanrıya, güneş tanrısı Aten’e yönelmeye başladı ve tahta geçişinin 5. Yılında Aten’i tek tanrı ilan etti. Adını Akhenaten (Gücünü Aten için kullanan) olarak değiştirdi. Mısır tarihinin bu en gizemli firavunu sapkın veya deli miydi? Devrimci miydi? Yeni bir peygamber miydi? Yaratmaya çalıştığı ve ölümünden sonra terk edilen tek tanrılı inanç kendisinden sonra ortaya çıkacak olan Orta Doğu’nun tek tanrılı dinlerine ilham verdi mi? O ve karısı Nefertiti sadece din alanında değil, sanat alanında da ne gibi yenilikler getirdiler?

Oğlu Tutankhamun ise 9 yaşında tahta geçen bir çocuk firavundu. 18 yaşında öldü. Hayatında yaptığı en önemli şey ölmesi ve gömülmesi oldu. Tüm Mısır firavunları içinde sadece onun mezarı dokunulmadan günümüze geldi. Mezarın buluntuları soluk kesiciydi. Mezarın bulunuş hikayesine ve şimdi Büyük Mısır Müzesi’nde sergilenen buluntularının bazılarına göz atmak istiyoruz.

SÖYLEŞİ ÜCRETSİZ OLUP KAYIT ZORUNLUDUR

REZERVASYON – KAYIT:

Seminerlerimiz “ZOOM” üzerinden yapılmaktadır. Telefon veya e-mail ile yahut web sitemizdeki program detayındaki rezervasyon formu üzerinden bizimle temas kurmanızı rica ederiz.

0 (232) 464 07 18 – 463 60 43 – 0 (549) 717 17 40
ebrulitur@ebruliturizm.com.tr – https://www.ebruliturizm.com.tr

NOT: Online konferans ve seminerlerimize kayıtlı kişiler dışında erişilmesi; bunların görüntülenmesi veya herhangi bir kişi tarafından kopyalanması, çoğaltılması, üçüncü kişilerle paylaşılması kanun ve mevzuat hükümlerine aykırı olup, suç unsuru teşkil etmektedir.

Rezervasyon Formu

Rezervasyon Formu

Bu bir ön rezervasyon formudur. Lütfen telefonla teyit alınız!


İlginizi Çekebilecek Diğer Turlar

İASOS & EUROMOS

25 Mayıs 2025, Pazar
Ark. Nezih Aytaçlar Danışmanlığında
Kıyıkışlacık'a doğru uzanacağımız bir tur; Karya'nın en güzel kentlerinden biri olan Iasos ve dimdik ayakta duran sütunlarıyla bir kutsal alan...
1.900.00

GERGA / ESKİ ÇİNE

05 Nisan 2025, Cumartesi
Ark. Nezih Aytaçlar Danışmanlığında
Karya’nın Alabanda kenti kırsalında, gizemli bir ören yeridir Gerga! Her defasında keyifli bir keşif yolculuğuna dönüşür ziyaretimiz...
1.900.00

SIĞACIK ve TEOS ANTİK KENTİ

23 Mart 2025, Pazar
Ark. Nezih Aytaçlar Danışmanlığında
Bugün yavaş ve keyifli bir tur ile sizleri Dionysos'un ülkesine davet ediyoruz...
1750.00

MISIR SOYLEŞİLERİ/ TARİH – SANAT VE YAŞAM

06 Ocak 2025, Pazartesi / 20.30
Online Seminer (Ücretsiz)
Bir Ebrulitur klasiği olarak; Mısır Turu öncesinde bilgilendime semineri, kaçırmayın!

SÖYLEŞİ ÜCRETSİZ OLUP KAYIT ZORUNLUDUR
00.00
error: Content is protected !!